Home » Vijverproduct » Aanleg en onderhoud vijver » Vijver (aanleg en onderhoud)

Vijveraanleg en -onderhoud

Vijveraanleg

De beste maanden voor aanleg is maart t/m augustus. Deze maanden hebben wij ook een groot assortiment vijverplanten op voorraad in onze winkel die belangrijk zijn voor het evenwicht in uw vijver. De planten gebruiken dezelfde voedingsstoffen als de algen. Staan er dus voldoende zuurstofplanten en oever- en moerasplanten in de vijver dan kunnen de algen niet groeien en zal het water helder blijven.

Wij rekenen per 1000 liter vijverwater 3 bossen of 1 mand zuurstofplanten. Belangrijk is vooraf te bepalen wat de waterwaardes zijn. Vooral zuurstofplanten kunnen niet tegen te zuur water.

Meest ideaal is een pH-waarde (zuurgraad) tussen de 7 en 8 en een hardheid tussen de 12 en 15 Dh. Bij een goed beplante vijver waarbij de hardheid is gebracht op 12Dh kan door het assimilatieproces van de planten de pH (zuurgraad) soms zelfs oplopen tot 10. Dit is niet schadelijk voor het evenwicht in de vijver omdat het een natuurlijk proces is.

Uiteraard kunnen wij het water gratis voor u testen en adviseren hoe dit het beste te verbeteren.

De oevers van uw vijver scapen wij op een natuurlijke manier waarbij wij vaak gebruik maken van grote en kleine keien. Ook oevers waarbij de tuin echt overloopt in de vijver geeft een prachtig effect, hierbij maken wij bijvoorbeeld gebruik van ecolat randen.

Het is heerlijk ontspannen om op een grote steen aan de vijver te kunnen zitten en te kunnen genieten van alle rust en het leven in en rond het water.

Wij werken het liefst met ruime groepen planten, uiteraard in evenwicht met de afmetingen van de vijver. Een grote groep snoekkruid, ongeveer een meter uit de kant, is echt fantastisch. De weerspiegeling van de blauw/paarse bloemen in het water is echt genieten.

Beekloop aanleggen

Een beekloop die goed is aangelegd zal werken als een natuurlijk filter voor uw vijver.

Bij een beekloop is het van belang een natuurlijk ogend geheel te creëren. Om dit te bereiken werken wij met een combinatie van grote en kleine stenen. Het moet ogen als een natuurlijk bergbeekje, waarbij de juiste combinatie van oever en moerasplanten heel belangrijk is. Ook het geluid van stromend water speelt hierbij een belangrijke rol. De langste beekloop die wij hebben aangelegd is 40 meter.

Het is heerlijk om met mooi weer op een grote steen te kunnen zitten tussen de geurende tijm met je voeten in het water van het beekje.

Graag komen wij langs om naar uw wensen te luisteren en vervolgens te overleggen wat mogelijk is en passend is in uw tuin.

Onderhoud

Laat uw vijver onderhouden door Aquadeco. Tijdens iedere onderhoudsbeurt controleren wij onder andere de waterwaardes en houden wij het plantengedeelte bij.

Met een speciale waterstofzuiger kunnen wij bodemslib verwijderen. Onderhoud of een volledige reiniging van uw vijver doen wij met veel plezier en enthousiasme. Ons ruime aanbod vijverproducten helpt om uw waterwaardes na het onderhoud richting de juiste waardes te krijgen.

Vrijblijvend advies

Aquadeco is uw vijverspecialist met meer dan 12 jaar ervaring. In onze winkel adviseren wij u graag vrijblijvend en bij u thuis bekijken wij graag de mogelijkheden voor aanleg van een fantastische vijver. Zowel grote als kleine vijvers leggen wij met veel passie en enthousiasme aan.

Laat hieronder een bericht achter of neem contact met ons op zodat een van onze collega's kan meedenken met uw persoonlijke wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Contact


Afgeronde projecten